TAKE OFF Music Event 9 t/m 11 juni

Datum : 23-05-2017


 

 

Het hele TAKE OFF Music Event (vrijdag 9 t/m zondag 11 juni) heeft een grandioos programma. Centraal staat de Nationale Big Band Dag op zaterdag. Wie het programma ziet begrijpt wel dat de Corendon International Big Band Competition die dag vooral internationaal kleurt.
Twintig bigbands doen dan hun stinkende best om met de eerste prijs in hun klasse naar huis te gaan. Dat huis kan in Nederland staan, maar ook in Duitsland, België, Tsjechië, Polen, Letland, Engeland of zelf in de Verenigde Staten. Maar liefst tien van de twintig bands komen namelijk uit het buitenland.


The residence Big Band


Uit het slop
Een bijzonder orkest is de Amerikaanse Creative Arts Jazz Band o.l.v. Jamal P. Dickerson uit Camden, New Jersey, waar de schooluitval ruim boven vijftig procent ligt. Het Camden Creative Arts Program is een van de succesvolle projecten om scholieren uit het slop te trekken. Niet zo gek, want spelen in een bigband vereist de nodige discipline. Samen muziek maken, leiding accepteren, toeren, optreden en aan concoursen deelnemen dragen er in belangrijke mate aan bij om deze jongeren te helpen een kansvolle plek in de maatschappij te bereiken.
Dit orkest past bij het doel van de Corendon Foundation, die duurzaamheid en ontwikkeling van jongeren en kansarme mensen nastreeft.

Tonny Eyk
De achtman/vrouw sterke jury staat onder leiding van de Oostenrijkse trompettist Andy Haderer. Ook de andere juryleden staat internationaal in hoog aanzien, zoals saxofoniste Tineke Postma en de Duitse orkestleider Ulrich Plettendorf en – wie kent hem niet - pianist, componist, arrangeur, presentator, enz. Tonny Eyk.

Instrumentenkoffers
De Nationale Big Band Dag is een muzikantendag. Dat blijkt wel uit al die mensen die dan met hun instrumentkoffer sjouwen. Behalve de ruim driehonderdvijftig deelnemers aan de Corendon International Big Band Competition zijn er ook musici uit de bands die de conservatoria van Amsterdam en Haarlem hebben afgevaardigd, er zijn mensen die zaterdagmiddag deelnemen aan de (ook voor publiek toegankelijke) openbare masterclasses voor trompet, trombonen en gitaar, er zijn bands van Pier K en maar liefst vier orkesten die zich ’s avonds op het Raadhuisplein presenteren in een nieuw onderdeel, het blaasorkestenfestival.


West Coast Big Band


En verder…
Op zaterdagavond staat ook World Famous Glenn Miller Orchestra o.l.v. Wil Salden op het programma. Bigbandmuziek uit de ‘forties’. Dat is een van de zes betaalconcerten (€ 15,00 p.p. per concert). De andere zijn dan Edsilia Rombley & All Female Band, de Brooklyn Funk Essentials (New York), en op vrijdag Mathilde Santing (met songs van Joni Mitchell), het Trio Kraak Smaak (in 7-mans jive-bezetting) en ZO! Gospel Choir met Berget Lewis

.
Alle overige optredens zijn gratis toegankelijk.
Voor het volledige programma: zie www.meerjazz.nl.


0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief