Businesspartners netwerken en dineren bij Hyatt in Hoofddorp

Datum : 23-05-2017


 
Businesspartners netwerken en
dineren bij Hyatt in Hoofddorp

 

Jan Schalk, Dennis Breed en Marco Meents (v.l.n.r.): “Nieuw-Vennep heeft trotse en hardwerkende ondernemers.”
 

Het werd weer eens bewezen tijdens de afgelopen dinsdag 2 mei georganiseerde dineravond voor directeuren: wie als partner aan MeerBusiness verbonden is, komt op diverse momenten van het jaar interessante zakelijke relaties tegen zoals deze keer in het Hyatt hotel in Hoofddorp waar 25 zakenlieden culinair met elkaar konden netwerken.

BLS Reclame en Autoschade Herstel
Zo waren vanuit Nieuw-Vennep afgereisd drie energieke ondernemers: allereerst Jan Schalk,salesmanager van BLS Reclame, dat afgelopen december de Ondernemersprijs Haarlemmermeer 2016 tijdens het MeerBusiness Gala in de wacht sleepte: "We hebben daar een enorme spin-off door gekregen met nieuwe klanten, veel reacties van mensen die ons uit het oog waren verloren, echt, die ondernemersprijs heeft ons geen windeieren gelegd. Maar we blijven met beide benen op de grond staan. Helaas werden we daarna niet genomineerd voor de Ondernemersprijs Noord-Holland maar als familiebedrijf houden wij het oog gericht op de toekomst met nieuwe geavanceerde productiemethoden."
Directeur Dennis Breed van Autoschade Herstel Haarlemmermeer zei mij dat de redelijk zachte winter niet voor extra autoschades had gezorgd: "Er zitten weinig pieken in onze werkzaamheden want door het hele jaar heen hebben wij constant werk. Maar bij ijzel en sneeuw heb je wel andere schades dan in de zomer. Probleem is ook dat veel parkeergarages redelijk smalle in- en uitgangen hebben, dus ontstaan daar vaak schades door of dat mensen even een parkeerpaaltje raken. Wij spuiten vakkundig met stikstof, dus minder lakgebruik en geven zeven jaar garantie."
Marco Meents van 'Boyz in the Cloud' was er trots op dat zijn bedrijf het interne tv-circuit in de gerenoveerde Vespohal heeft geïnstalleerd, en terecht!



Angela van Dorssen: “De Circle of Connetion is een nieuw initiatief voor MeerBusiness leden.”
 
'Circle of Connection' en E=MC2
Een nieuw initiatief van MeerBusiness Haarlemmermeer/Schiphol is de start van de 'Circle of Connection' die vanaf komende september wordt opgezet door de charmante Angela van Dorssen van Connecting Energy uit Voorhout: "Ik ben bedrijfskundige, trainer en gecertificeerd coach en huldig de filosofie dat connectie en resultaat goed samengaan. Ik begeleid al geruime tijd ondernemersgroepen en straks kunnen ondernemers in deze gemeente die interesse hebben voor 375 euro exclusief BTW aan maar liefst tien sessies deelnemen op elke derde dinsdag van de maand van 9 tot 11 uur. De deelnemers delen met elkaar informatie en kennis en kunnen onder mijn leiding hun businessdoelstellingen aanscherpen." (Voor meer informatie www.connectingenergy.nl).
 
  
John Brouwer en Dennis Nieuwenhuys (r) spraken over touringcars en kantoorinrichting.
 
Tja, wie kent de formule E=MC2 eigenlijk niet?! Maar het leuke is dat bijna iemand kan uitleggen wat die relativiteitstheorie betekent. Welnu, daar gaf Dennis Nieuwenhuys van E=MC2 in Hoofddorp een interessante uitleg over: "Wij hanteren deze formule als naam voor ons bedrijf dat een totaalconcept biedt als het gaat om verschillende inrichtingsdisciplines. Wie als opdrachtgever ons gebruikt voor creatief meedenken en uiterst strakke planning, heeft met slechts één contactpersoon te maken, één offerte en één doortastende werkwijze. Zo houdt iedere opdrachtgever het overzicht. Wij bieden een compleet aanbod van alle meubilair, scheidingswanden, archiefkasten en nog veel meer."

Touringcars en RedFoxBlue
Uit Noordwijk was aanwezig John Brouwer van Brouwer's Tours, het bedrijf dat al decennialang uiterst succesvol is als het gaat om vervoer van grote en kleine groepen: "Wij hebben een breed aanbod van bussen, van eenvoudig tot zeer luxe als VIP touringcar. Ons wagenpark wordt gekenmerkt door veilige en duurzame touringcars en minibussen met in totaal 130 verschillende uitvoeringen. Denk daarbij aan dubbeldekker, minibus, partybus en zo. Wij zijn zondermeer het grootste touringcarbedrijf in de Randstad met representatieve en servicegerichte chauffeurs. Optimale prijs/kwaliteit verhouding staat bij ons voorop."
Aan tafel ook voormalig cavalerieberoepsofficier, inmiddels al jaren succesvol senior partner bij RedFoxBlue in Hoofddorp, Robert Hamminga: "Ik heb een gedegen werkervaring opgedaan op het gebied van sales en marketing bij ondermeer Telfort en De Telefoongids en ben oprichter van Salesgids.com, het grootste internetportaal voor verkoopprofessionals. RedFoxBlue is een toonaangevende en internationaal opererende dienstverlener op het gebied van salesprofessionalisering. Wij hebben 30 partners, stuk voor stuk ervaren en gedreven professionals, die zich inzetten bij de analyse van veranderkunde, leiderschap en sales waardoor betere bedrijfs- en verkoopresultaten worden gerealiseerd."
Robert liet zich de mooie wijnen goed smaken en hij kan het weten want in 1963 nam zijn grootvader de wijnboerderij Lalande in Frankrijk over en sinds 2009 is de boomlange Hamminga zelf actief betrokken bij de productie en verkoop van de familiewijnen.
 

Bart Fiers en Nathalie Anne d’Haens willen graag binnenpassage Cultuurgebouw verfraaien.
 
Housestyle in Cultuurgebouw
Bestuursvoorzitter Bart Fiers van het Cultuurgebouw vertelde mij dat voor de grote schouwburgzaal in De Meerse een sponsor wordt gezocht die zijn bedrijfsnaam eraan mag verbinden: "Met name een bedrijf dat cultuurminded en graag met de inwoners in contact wil komen. Vergeet niet dat er op jaarbasis in ons theater honderdduizenden mensen over de vloer komen dus exposure genoeg. Het nieuwe restaurant De Beeren loopt erg goed dus al met al veel vertier in en rondom ons gebouw. Daarnaast zijn wij ook bezig om de interieurstyling binnen ons gebouw aan te passen."
Daar weet styliste Nathalie Anne d'Haens alles van zo vernam ik van haar: "Ik heb komende week een tweede gesprek met relatiemanager Karin Scheepens nadat ik onlangs bij een evenement een serie foto's en accessoires in de gangen van het theater heb verzorgd. Ben benieuwd of ik de opdracht krijg om op jaarbasis bepaalde thema's te mogen verzorgen."
 

Camiel Lokkerbol en Gerco Tolsma (r): “Over enige tijd kan het bedrijfsleven inschrijven voor Ondernemersprijs 2017.”
 
Ondernemersprijs HLMRMeer 2017
Partner/fiscalist bij JAN Accountants Camiel Lokkerbol gaf aan dat juryvoorzitter/wethouder Ap Reinders binnenkort met het juryteam om tafel gaat zitten om de criteria te bespreken voor de Ondernemersprijs Haarlemmermeer 2017: "Vorig jaar was het wat te laat dus we zetten er nu meer vaart in zodat ondernemers, die interesse hebben zich in te schrijven, alle tijd hebben om dit zorgvuldig te doen. Ik zit nu voor de zesde keer in de jury en vind het vooral interessant om in de finale de drie genomineerden te bezoeken. Gedreven mensen die er trots op zijn om een kijkje in hun keuken te geven. Erg inspirerend, zondermeer."
 
 
Anna Paternotte en Christian Hartsuiker: “SWDV Advocaten zijn er primair voor ondernemers en gemeentelijke instanties.”
 
SWDV Advocaten en Fotolight
Het gemêleerde gezelschap gaf voldoende gelegenheid om over diverse onderwerpen en branches te praten. zo vertelden Anna Paternotte en Christian Hartsuiker (SWDV Advocaten Haarlem/Hoofddorp): "Wij zijn een no-nonse kantoor dat met zo'n 20 advocaten dicht bij de cliënt wil staan. Onze juristen zijn vooral gespecialiseerd in ondernemersrecht, aanbestedingsrecht, ambtenarenrecht, contractrecht en nog heel veel meer. Alleen doen wij geen familierecht. Wij willen graag met ondernemers in deze regio, dus ook op Schiphol, meedenken over hun zakelijke vragen. Ons team is dan ook het eerste aanspreekpunt als het gaat om juridische vragen die MKB en grotere ondernemingen hebben. Maar ook de eenpersoonszaak en de startende ondernemer kunnen bij ons terecht. Wij denken ook mee als het gaat om de oprichting van bedrijven, koop en verkoop van ondernemingen en bij geschillen tussen bestuurders en aandeelhouders en raden van commissarissen."
Ondernemer Tim van Iersel van Fotolight uit Zwanenburg moest helaas iets eerder weg: "Ik moet nog tennissen vanavond. Dat vind ik ook erg ontspannend. Ons bedrijf is gespecialiseerd in ledsigns, displays, binnen- en buitenreclame. Wij produceren ook displays, reclameborden en zuilen, doen belettering, bewegwijzering, gevelreclame en winkelinrichting. Wij werken ondermeer voor de NS, Douwe Egberts, BCC, Heineken en Q-Park. Ook voor het MeerBusiness Gala en de Haringparty gaan we weer leuke dingen doen."
 
 
Addick Land tegen Ruud van Hecke (r): “De Kredietunie is er voor ondernemers die financiering nodig hebben.”
 
Kredietunie en Sparringpartner
Bestuurslid Addick Land van de KREDIETUNIE wees nog even op de bijeenkomst, die maandagavond 8 mei om 19.30 uur in het Gemeentehuis wordt georganiseerd: "Het is deels een openbare ledenvergadering maar interessant is dat er twee ondernemers zijn die komen pitchen voor een financiering. Enthousiaste mensen die een zakelijk plan hebben maar daarvoor nog een financiering nodig hebben. Wij hopen dat er anderen zijn die hierin willen investeren. Wethouder Ap Reinders zal een toespraak houden over het belang van onze activiteiten en hoe de gemeente Haarlemmermeer hierbij betrokken is."
Ook voormalig Rabobank rayondirecteur Ruud van Hecke zei er te gaan kijken, niet zozeer omdat hij voor zijn zakelijk plan een financiering nodig heeft maar omdat hij op zoek is naar opdrachtgevers sinds hij vorig jaar bij de bank is vertrokken: "Kijk, ik ben een mensenmens en heb een aantal maanden wat rust genomen maar ben mij inmiddels aan het oriënteren op een nieuwe baan. Ik hoop op reacties vanuit het MKB waar ik mijn passie en ondernemerschap op kan richten. Als sparringpartner voor kleinere bedrijven. Ik denk dat het in mijn genen zit om mensen met elkaar te verbinden en daar hoop ik mijn toekomst in te vinden. Ik heb nog geen eigen bedrijfsnaam maar wellicht komt die nog."
 

Randy Rienksma en Barry Blankendaal (r): “Wij hebben voor de MeerBusiness Partners een mooi menu samengesteld.”
 
HYATT Culinaire ontvangst 

Eén ding was deze avond zeker: de koks van het hotel hadden een prachtig menu met passende wijnen samengesteld. Chef-kok Randy Rienksma: "Als voorgerecht mooie asperges met gerookte ham en Sauce Hollandaise, daarna een green pea soep met geitenkaas en avocado, vervolgens zeebaars met boontjes, druiven en botersaus en tot slot rood fruit met vanille ijs en marsepein met chocolade saus." 
Assistant salesdirector Willeke de Jong zei mij dat het hotel sinds 3 jaar geopend is en inmiddels de boardroom voor ondernemers aan het inrichten is: "Een mooi hotel met accent op de zakelijke gasten maar we hebben ook veel groepen toeristen en in het weekend hebben we leuke arrangementen voor particulieren. Assistant general manager Armando Waser: "Wij zitten praktisch om de hoek van Schiphol en de afstand naar Amsterdam is kort. En wie als zakenman of vrouw uit Haarlemmermeer hier nog niet binnen is geweest, is van harte welkom. Mogelijkheden voor meetings, productpresentaties en nog veel meer."
 

Armando Waser en Willeke de Jong: “Ons hotel is geschikt voor zakelijke maar ook privé ontvangsten.”


Foto's: Advance Photography

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief