Op zoek naar horecaondernemer voor theater Het Oude Raadhuis

Datum : 23-05-2017

Gemeentelijk College polst eerst buurtgenoten
Op zoek naar horecaondernemer
voor theater Het Oude Raadhuis

 

Tot nu toe was hier alleen een theatercafé maar de gemeente wil de horecamogelijkheden verruimen. 
Foto: Advance Photography.

 

Buurtgenoten rondom Het Oude Raadhuis hebben tot nu toe alle pogingen om uitgebreide horeca in het voormalige gemeentehuis te laten plaatsvinden kunnen tegenhouden. Maar als het aan het gemeentelijk College ligt komt er op niet al te lange termijn een horecaondernemer die kansen ziet om niet alleen theaterbezoekers van drankjes en hapjes te voorzien maar ook lunches en diners kan serveren maar wel zodanig dat ook de buren tevreden worden gesteld waar het geluidsoverlast betreft.

Cultuurwethouder Derk Reneman (VVD) heeft inmiddels een gesprek gehad met de buren omdat hij graag hun mening en wensen wil inventariseren om een voor alle partijen acceptabel horecaconcept te realiseren: "Wij willen een maatwerk concept, laagdrempelig met een breed assortiment van niveau maar de buurt moet er wat herrie en stank betreft geen last van ondervinden. Daarom moet de nieuwe uitbater goed met mensen kunnen omgaan, niet alleen met zijn personeel en klanten maar ook met de buren."

Terras aan voorzijde
Een van de wensen van de buurtgenoten is om met name aan de voorzijde van het monumentale pand een terras te realiseren. Daarbij moet rekening gehouden worden met de nachtrust van de omwonenden dus moet de horeca niet tot diep in de nacht geopend zijn. In het recente verleden werd vooral het terras aan de achterzijde gebruikt tijdens exposities, recepties en theatervoorstellingen maar de omwonenden zien liever een terras aan de straatzijde bij het parkeerterrein.
Daardoor is het ook voor passanten zichtbaar dat er horeca is, ook op momenten dat er geen voorstellingen in het theater worden gegeven.
Uitbreiding van de horeca vereist wel een aangepast bestemmingsplan maar dat kan volgens de wethouder in het najaar gereed zijn wanneer de gemeenteraad er uiteraard mee instemt.
Wie als ondernemer interesse heeft om zich te melden als horeca-uitbater, kan contact opnemen met AW Horecamakelaars, die door de gemeente is gevraagd om met geschikte kandidaten te komen waaruit dan een keuze wordt gemaakt. 

Jan van Grondelle

 

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief