Kredietunie zet na vier jaar aantal forse stappen vooruit

Datum : 23-05-2017

Kansrijke ondernemersplannen worden gefinancierd
Kredietunie zet na vier jaar
aantal forse stappen vooruit

 

Voorzitter Addick Land: Wij brengen initiatiefrijke ondernemers en financiers bij elkaar.” 
Foto: Advance Photography.

 

Hoofddorp - De grote interesse bij de jaarlijkse ledenvergadering, waar deze keer ook andere geïnteresseerde ondernemers voor waren uitgenodigd, bleek zondermeer afgelopen maandag 8 mei in het gemeentehuis van Haarlemmermeer toen voorzitter Addick Land met trots de resultaten van het afgelopen jaar bekendmaakte.
"Je ziet nog steeds dat banken wat afhoudend zijn om kredieten aan het MKB te verlenen. Maar als wij erbij instappen zijn zij eerder bereid mee te financieren," aldus Land.


Maar er is meer waarmee de Kredietunie, een van de 24 afdelingen binnen Kredietunie Nederland, in Haarlemmermeer en de regio initiatiefrijke ondernemers ondersteunt.
Land: "Als wij met een ondernemer in zee gaan dan zorgen wij ervoor dat vanaf het prille begin een coach de man of vrouw gaat begeleiden. Een professional die voor een uiterst scherp uurtarief meedenkt en meewerkt om het initiatief van de ondernemer te helpen realiseren. Die coach komt uit ons netwerk en is gespecialiseerd in de branche."

 
Kansrijke plannen financieren
De Kredietunie is opgericht door enkele ondernemers in Haarlemmermeer met steun van de provincie, gemeente en ondernemersverenigingen, die kansrijke plannen van ondernemers via middellange termijn annuïteitleningen willen financieren.
"Wij zijn een coöperatie met een bestuur en een raad van toezicht die op basis van een kleine onkostenvergoeding actief zijn. Kredietgevers zijn veelal ondernemers of particulieren die geld beschikbaar stellen om kansrijke plannen van startende of gevestigde ondernemers financieel te ondersteunen," weet Land, die benadrukt dat elk verzoek tot financiering door een kredietcommissie wordt beoordeeld en dat pas bij een positief advies wordt besloten om de financiering te verlenen. Die kredietcommissie bestaat, net zoals de leden van het bestuur en de raad van toezicht, uit leden met een financiële, bancaire en ondernemersachtergrond. 
Voorzitter Land tot slot: "Nadat wij de financiering hebben gefiatteerd gaat de coach aan de slag om samen met de aanvrager diens plannen te realiseren. Het betalingsverkeer wordt door onze Kredietunie afgewikkeld via een zogenaamde derdenrekening."
Wie als lid van de Kredietunie wil toetreden betaalt 1000 euro voor een aandeel maar sinds kort kunnen ook ondernemers of financiers deelnemen voor 250 euro per jaar. De wens van Kredietunie Nederland is om maximaal 40 lokale afdelingen te realiseren.
Wie meer wil weten: www.kredietuniehaarlemmermeer.nl of Irene Linn 0624880419.

Jan van Grondelle. 

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief