Nieuw restaurant Gerritshoeve gefinancierd door Kredietunie?

Datum : 23-05-2017

Unieke locatie maar zonder parkeerplaatsen
Nieuw restaurant Gerritshoeve
gefinancierd door Kredietunie? 

 

Dit nieuwe restaurant gaat Beukenhorst-West zondermeer een culinaire impuls geven. 
Foto: Advance Photography.

 

Hoofddorp - Als het aan architect Gijs de Waal ligt komt er op de hoek van de Van Heuven Goedhartlaan en de Planetenweg een restaurant dat gebouwd wordt met materiaal van gesloopte boerderijen in de polder.
"Ik heb een speciale boerderij op het oog en die heet Gerritshoeve en als ik mede namens de Kredietunie financiers kan interesseren, kan dit complex snel worden gerealiseerd," voorspelt de initiatiefnemer. 


Het beoogde restaurant ligt in de onmiddellijke nabijheid van het NS-station en zal er wat De Waal betreft zondermeer uitspringen in dit deel van het enigszins saaie Beukenhorst-West, waar kantoorgebouwen tot nog toe het beeld bepalen.
"Ik heb al iemand die geïnteresseerd is om er straks de exploitatie te gaan doen maar vooralsnog moet er eerst geld op tafel komen om het bouwproces te financieren," stelt de architect.

Geen parkeergelegenheid
De aanwezige leden van Kredietunie Haarlemmermeer die tijdens hun ledenvergadering de case kregen gepresenteerd, vonden het een ambitieus plan maar zetten wel vraagtekens bij het ontbreken van voldoende parkeergelegenheid.
De Waal: "Ik heb daar bewust niet voor gekozen want het mooiste is dat bij zo'n boerderij vooral veel bomen en gras en een fraai terras moet zijn. Er komt zondermeer een grote fietsenstalling en vanaf het treinstation is het pakweg tien minuten lopen naar het restaurant. En aan het eind van de dag en 's avonds en in de weekends, kan er voldoende worden geparkeerd op de parkeerterreinen bij de kantoorgebouwen. Goed om dan de borreltijd in te luiden en aansluitend een smakelijk diner met vooral ingrediënten van lokale boeren en producenten."
Deze week praat de architect met de gemeente over de erfpachtcontracten plus andere vergunningen, die nodig zijn om het bestemmingsplan aan te passen en de horeca te realiseren.
Toeval of niet: de bekende horecaondernemer Jos Bölte zat in de zaal en toonde zich zeer geïnteresseerd in de plannen. Of hij straks een gooi doet naar de functie van exploitant wilde hij tegenover de MeerBusiness Nieuwssite niet bevestigen. Maar zeg nooit, nooit.

Jan van Grondelle.


0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief