Topconcerten en Talentenbands op 8, 9,10 en 11 juni

Datum : 23-05-2017


 

 

Dat is de titel van het door Meer Jazz opgestelde meerjarenplan. Dat is ook precies wat Meer Jazz wil bereiken met de TAKE OFF Music Events, waarvan op 8, 9, 10 en 11 juni de eerste editie wordt gepresenteerd.
Het TAKE OFF Music Event mikt op de top van het muziekaanbod, op bands en mensen die de ambitie hebben zelf optimaal te musiceren, en op contacten tussen musici onderling.


Codarts Young Talent Bigband 

Zaterdag ontmoetingsdag
Met die onderlinge contacten komt het best goed. Ontmoeting staat vooral zaterdag 10 juni hoog in het vaandel. Dan is de spectaculaire Corendon International Big Band Competition, waarin zo’n driehonderdvijftig doorgaans jonge musici uit acht landen met elkaar in de muzikale clinch gaan. Ook zijn er dan talentenbands, afvaardigingen van de conservatoria van Haarlem en Amsterdam - jonge muzikanten die enthousiast hun vernieuwende visie op hun favoriete muziek ten gehore brengen. Er zijn openbare masterclasses voor trompet, trombone en gitaar en op zaterdagavond staat het blaasorkestenfestival op het Raadhuisplein in het teken van (al dan niet swingende) harmonie-, fanfare- en brassbandmuziek.
Verder toont het programma een prachtige algemene jazzprogrammering met onder meer zes spectaculaire topconcerten, het kinderprogramma Pats Boem, jamsessions en de gospelkerkdienst op zondagochtend. En natuurlijk ook de traditionele kroegentocht.


Kraak & Smaak 

Kroegentocht
Vrijdagavond barst het TAKE OFF Music Event los, maar de donderdagavond is ook niet te versmaden. Duyckercafé, ‘Josephine Cocktails, Wines & Bites’, Restaurant l’Hirondelle, Bistro De Pimpernel, Café De Vaart, De Eersteling, Plein 14 Drinks & Bites zetten dan hun deuren openzetten voor de traditionele kroegentocht. Een gezellige tent, jazzy livemuziek, een hapje en drankje erbij, wat kan men zich nog meer wensen? Nou… het volgende café, en natuurlijk het festival dat de volgende avond losbarst in Het Cultuurgebouw en op het Raadhuisplein, waar het qua consumpties trouwens ook dik voor elkaar is.

Lees meer over de Kroegentocht


Zo! Gospel Choir

Toporkesten
Alles is gratis toegankelijk, behalve de zes topconcerten – drie op vrijdag en drie op zaterdag. Op vrijdag 9 juni zijn dat het ZO! Gospel Choir met soliste Berget Lewis, Meer Jazz Prijs-winnares Mathilde Santing met songs van Joni Mitchell en – groot feest voor jongeren! Kraak & Smaak Live. Op zaterdag treden de Brooklyn Funk Essentials uit New York aan, evenals het Glenn Miller Orchestra o.l.v. Wil Salden, en Edsilia Rombley & All Female Band.

KAARTRESERVERING
De entree voor de topconcerten is € 15,00. Een dagkaart voor drie concerten op één dag kost € 36,00, en een passe partout voor zes concerten in twee dagen is € 71,00.
Kaarten, verkrijgbaar tot een kwartier na aanvang van het concert, gaan via de kassa van Het Cultuurgebouw. Reservering is wenselijk en mogelijk via info@meerjazz.nl.


0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief