Mooiste scores kwamen op 19e hole

Datum : 15-06-2017


 

Frans Sparnaay van Team De Vries werd tweede met 39 stableford punten.
 

Dertien is voor velen een ongeluksgetal en dat heb je ook wel eens in de sport. Afgelopen dinsdag 16 mei werd de 13e MeerBusiness Golfdag georganiseerd waaraan bijna 40 ondernemers deelnamen. Aan het zomerse weer lag het niet: volop zon en hoge temperaturen maar na 18 holes bleek dat niet iedereen tevreden was met de scores. Dus werd er op het terras nog veel over nagepraat. Maar ook zaken gedaan, zo constateerde ik, want sportief netwerken hoort erbij.

 
 
Eric van Limpt, geflankeerd door Ruud van Hecke en Joop Dijkmans van Dura Vermeer (r): “We hebben helaas wat laag gescoord.”
 
Sieraadkunstenaar 
Goudsmid en onbetwist sieraadkunstenaar en goudsmid Eric van Limpt hield aan tafel een gloedvol betoog over de fraaie sieraden die hij vervaardigt: "Mijn merknaam is Icaelo en biedt een grote collectie sieraden met loepzuivere diamanten en edele metalen zoals platina en 18-karaats geel-witgoud. Ik ben sinds 1993 in Hoofddorp gevestigd en produceer speciale trouwringen, broches, armbanden en nog veel meer. Ik wil graag dat mijn klanten er een goed gevoel bij hebben bij wat ze mij als maatwerksieraad laten maken."
 

Rob Wijnen won greenfees voor De Betouwe en Jeroen Peters (r) schonk mooie wijnen uit De Wijnzaak.
 
Vonkelwijn
Wijninkoper Jeroen Peters viel helaas niet in de prijzen maar had zelf wel voor enkele mooie prijzen gezorgd onder andere de Graham Beck Brut 2011: "Die komt uit Zuid-Afrika en wordt Vonkelwijn genoemd. Een champagne van hoge kwaliteit die alleen van de Chardonnay druif wordt gemaakt. Blanc de Blanc zogezegd. Deze wijn is in 1994 geschonken aan de gasten van Nelson Mandela tijdens zijn inhuldiging als eerste zwarte president van zijn land en ook Barack Obamaheeft hem geschonken toen hij presidentskandidaat van de Amerikaanse Democratische Partij werd"
 

Frans van Riet, Marc Fruyt van Hertog en Jaik Dekker (v.l.n.r.): “Matig gescoord maar wel erg veel plezier gehad.”
 
ICT'er Jaik Dekker had ook niet echt zijn (golf)dag: "Ach, volgende keer gewoon beter. Leuke flightgenoten en prachtig weer. Mijn bedrijf heeft Dekker Maatwerk en ik zorg ervoor dat mijn klanten de juiste producten kunnen gebruiken om hun internetactiviteiten probleemloos te realiseren. Ik heb ZZP'ers maar ook grote bedrijven tot klant." 
Fiscalist/belastingadviseur Marc Fruyt van Hertog vertelde mij dat zijn bedrijf Blue Clue Tax Solutions op Schiphol zowel nationaal als over de grens werkt: "Wij hebben een team van zeer deskundige professionals die onze klanten uitstekend adviseren op het gebied van belastingen. Heb vandaag een dagje vrij genomen om niet alleen te golfen maar ook te netwerken en ik heb inmiddels een paar leuke contacten aangeboord."
 

Monique van Eijk, met Jan van Vliet en Joost Takens (r): “Mooie score voor Rabobank.”
 
Van Rabobank Haarlemmermeer/Schiphol sprak ik Monique van Eijk: "Ik adviseer private banking cliënten en ben op 1 mei vanuit de bank in de Bollenstreek naar de polder verhuisd. Deze MeerBusiness golfdag is voor mij een eerste moment om kennis te maken met ondernemers uit deze regio en dat ga ik dan ook met verve doen. Nee, ik heb weinig stablepunten gescoord vandaag maar ach, het prachtige weer en dat maakt een hoop goed."
Haar voormalige collega Joost Takens, ging echter met de derde prijs naar huis met een score van 34 punten: "Ik ben manager financiële adviezen in de Bollenstreek voor met name particulieren. Dan gaat het om hypotheken, beleggen of in onroerend goed je geld steken. Ook de Rabobank heeft last van de crisis gehad maar landelijk gezien hebben wij de minste huizen op veilingen hoeven te verkopen. Dus hebben wij het voor onze klanten goed gedaan." 
 

Succesvol golfteam met (v.l.n.r.) Nico Perdaan, Natasja Steenwijk, Mark Scheffer en Piet van Maris.
 
Mooie scores waren er ook voor Nico Perdaan (hcp 20.5) van het gerenommeerde kantoor JAN Accountants: "Ach, ik had best mijn dag hoor. Heb een aantal parretjes geslagen en dat brengt me boven de 30 punten maar helaas net niet genoeg voor een prijs. Ik was in een leuke flight ingedeeld en dat inspireerde mij zondermeer. En weet je wat zo leuk was: ik ontmoette vandaag Piet van Maris, waarmee ik ooit op de lagere school zat en die had ik 41 jaar niet gezien." Dat vond ook Piet van Maris van GROMAX, wiens bedrijf al jarenlang machines en gereedschappen voor aannemers, hoveniers en particulieren verhuurt: "Nee, mijn handicap van 24.4 bracht mij niet in de prijzen vandaag. Geen nood, volgende keer beter. Flightgenote Natasja Steenwijk van het Radisson Blue Palace hotel in Noordwijk zei mij dat ze eigenlijk veel te weinig speelt: "We hebben kleine kinderen en mijn man is ook een fervent golfer en die speelt vaker dan ik. Maar ik klaag niet hoor: over een aantal jaren heb ik er meer tijd voor. en mijn sales activiteiten voor het hotel geven mij ook energie."
 

Golfpro en winnaar Mittchel Schoorl (m) met Dennis Voorthuyzen en Arno Blauw (r).
 
Het team van E=MC2, dat eigenaar Dennis Nieuwenhuys had samengesteld omdat hij zelf helaas verhinderd was, had golfpro Mitchell Schoorl meegenomen, die met handicap 0,5 uiteindelijk met de hoofdprijs naar huis ging want hij scoorde 40 punten.
De flight van Frank de VriesPeter de KwantGuus Verschuuren en Frans Sparnaay viel ook deels in de prijzen omdat laatstgenoemde met 39 punten de tweede prijs in de wacht sleepte. 
Op het terras werd er nog flink wat nagebabbeld over de sportieve prestaties en na een douche ging het gezelschap aan tafel om in de serre van het clubhuis van de Haarlemmermeersche nog culinair van deze golfdag na te genieten. Op naar 2018: de datum is al bekend: 15 mei! Noteren dus alvast als u er bij wilt zijn. Ook voor de clinic met de inspirerende golfpro's Wouter Voskampen Marloes Olling
 


Gastvrouwen Anneli van Grondelle en Dorien Sisselaar (r) vormden namens MeerBusiness de wedstrijdleiding.

 

Foto's: Advance Photography


0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief