Haringparty MeerBusiness scoort door topsprekers en ondernemers

Datum : 29-06-2017


 

 

De sprekers en sponsors met (v.l.n.r.) Rick Claus, Patrick van der Pijl, Mart Pfeiffer, Gerco Tolsma, Adam Elzakalai en Ron Leegwater.
 

Hoofddorp - Het getal 13 was voor deze haringeditie beslist geen ongeluksgetal want  MeerBusiness-directeur Gerco Tolsma had voor een mooie balans gezocht tussen sprekers, sponsors en het bedrijfsleven, in samenwerking met Rabobank Haarlemmermeer/Schiphol en Claus Park Collection. En dat de kwaliteit van de Hollandse Nieuwe letterlijk in de smaak viel, bleek wel uit het feit dat deze lekkernij, inclusief ijskoude graanjenever, grote aftrek had. Mooi moment om weer eens zo pal voor de zomervakantie met ondernemers te praten, zo dacht ik.



Het managementteam van BLS Reclame doneerde de tonnetjes met haring als Ondernemer van het Jaar 2016.
 
Ondernemer van het Jaar 2016, BLS Reclame uit Nieuw-Vennep, had deze keer de veel tonnetjes met haring gesponsord voor de ruim 400 aanwezige gasten, aldus de directieleden Dennis en Cindy Been die nog steeds de vruchten plukken van hun hoge score tijdens de wedloop naar beste ondernemer van Haarlemmermeer, de award die zij vorig jaar december tijdens het MeerBusiness Gala uit handen van burgemeester Theo Weterings mochten ontvangen: "Eén ding is zeker: wij bevelen iedere ondernemer aan om dit jaar mee te doen want als je tot de drie finalisten weet door te dringen dan scoor je publicitair enorm. En als je dan ook nog eens winnaar wordt, dan is dat helemaal fantastisch."
 

Monique van Eijk en José Baars (r): “Rabobank is hoofdsponsor Haringparty.”
 
Rabobank Private Banking
De aantrekkelijke Monique van Eijk, accountmanager Private Banking van hoofdsponsor Rabobank Regio Schiphol, is sinds mei werkzaam in deze regio, nadat zij voorheen bij dezelfde bank in De Bollenstreek werkte: "Het voelt inmiddels al zeer vertrouwd want ik ben terug bij enkele collega's waarmee ik vroeger ook werkte. Zo is Ron Leegwater onze communicatiemanager en betrokken bij diverse sponsoringsactiviteiten, pr en communicatie en ik doe primair de contacten met private bankers. En weet je wat zo grappig is vandaag: ik hou helemaal niet van haring. Ik kom alleen voor de zakelijke contacten."
Ook José Baars was aanwezig om veel nieuwe relaties aan te boren: "Ik ga in september voor mezelf beginnen en ondernemers adviseren inzake hypotheken, pensioenen en financiën. Werk tot nu toe bij de Rabobank maar de tijd is rijp voor iets anders. Dus nieuwe kansen dienen zich straks voor mij aan als zelfstandige ZZPér."
 

Jeroen en Renate Van den Boogaard met (rechts) Thomas Hendriksen: “Inspirerend haringfeestje vandaag!”
 
GUTS Award
Ondernemer en voorzitter Bedrijvenpark H'meer-Zuid, Thomas Hendriksen, zei mij dat er al flink wat aanmeldingen zijn voor de GUTS-Award: "Inmiddels al tien inschrijvingen. We organiseren dit voor de tweede maal en de criteria zijn dat ondernemers zeer vernieuwend moeten werken, en dat je iets produceert of als dienstverlening uitdraagt dat boven de middelmaat uitstijgt. Elk concept is welkom. Nu is deze award voor lokale ondernemers in Nieuw-Vennep maar we gaan volgend jaar de hele Haarlemmermeer erbij betrekken."
Makelaar Jeroen van den Boogaard vertelde mij met trots dat hij nog steeds de grootste makelaar is in Haarlemmermeer: "Maar daar moeten we wel voor blijven knokken hoor want de markt is dynamisch en de concurrerende makelaars in deze gemeente hijgen in mijn nek. De prijzen lopen op want het is geen zeldzaamheid dat woningen soms tot 20.000 euro boven de vraagprijs van de hand gaan. Ons team wordt dit jaar versterkt dus het gaat goed." 
 

Mieke Millenaar geflankeerd door Lex Vonk en Laurens Schenk (r) praten over werkvoorziening, verzekeringen en onroerend goed.
 
AM Match
Succesvol bedrijvenmakelaar Laurens Schenk is niet alleen uiterst actief op het huren en verhuren van bedrijfspanden maar is ook de katalysator achter het fraaie businessmagazine HMORE: "We hebben de voorjaarsuitgave onlangs met sponsors en relaties met champagne ten doop gehouden en iedereen is uiterst tevreden over het concept. Mooie artikelen, interessante columns en veel nieuws voor het bedrijfsleven. In het najaar komt de volgende editie maar we zijn van plan om tussendoor enkele digitale nieuwsbrieven uit te geven."
Ook de charmante directeur van Millenaar Advies Groep, Mieke Millenaar, had weer een aandeel in de recente glossy: "Samen met Ingeborg Pronk belichten wij duurzaamheid in het bedrijfsleven. Want hoe zorg je dat jouw werknemers gezond en gelukkig blijven. Zowel privé als zakelijk? Weet je, met gelukkige werknemers presteer je als bedrijf in elk geval stukken beter. Want vitale en bevlogen mensen doen hun werk met plezier, zowel nu als in de toekomst. Lees onze filosofie er nog maar eens op na in het magazine."
De nieuwe directeur van AM Match,Lex Vonk, vroeg ik of hij de Rabobank na 25 jaar in Hoofddorp en Haarlem niet mist: "Nee, ook al heb ik daar uiterst plezierig gewerkt, maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Het klinkt wellicht wat hoogdravend, maar ik ben met een zeer gemotiveerd team bezig om mensen een voor hen geschikte baan in de maatschappij te bezorgen. Dat schept voldoening, Wij werken in deze polder en in de regio."
 

Dick Winters, Ap Reinders en Thomas Hendriksen (v.l.n.r.) evalueren het succesvolle recente Concours Hippique Haarlemmermeer.
 
Concours Hippique ook in 2018
Advocaat en voorzitter van Concours Hippique, Dick Winters, vroeg ik maar meteen of hij met zijn bestuur al heeft geëvalueerd: "Nou, dat gaat volgende week gebeuren maar dat wordt een positief gesprek. Want van alle kanten is ons lof toegezwaaid. Het was een topevenement met tevreden ruiters, sponsors en publiek dus wat wil je nog meer. Veel mensen zijn er geweest, mede vanwege het fraaie weer. Het belangrijkste is dat het voor de regionale paardensport een flinke opsteker is geweest want op zaterdag en zondag hebben wij twee volle tribunes gehad. Dat voelt goed. We hebben als bestuur al gezegd dat we graag volgend jaar weer de organisatie op onze schouders willen nemen en dan liefst ook met weer datzelfde team enthousiaste vrijwilligers."
 

Nico en Marcia Perdaan, algemeen directeur JAN Accountants: “We zaten vanwege de regen meteen in de file.”
 
JAN Accountants crescendo
Ook algemeen directeur en oprichter van JAN Accountants, Nico Perdaan, was tevreden over het recente Concours Hippique: "Wij waren een van de topsponsors want wij vinden dat wij als betrokken ondernemers, iets voor deze gemeente moeten doen. Maar dat doen wij ook voor MeerBusiness en maatschappelijke organisaties. Zo'n bijeenkomst als deze Haringparty is goed voor de netwerkactiviteiten van het bedrijfsleven. MeerBusiness is een mix van Business & Pleasure en daar past dit evenement uitstekend bij. Plus het jaarlijkse Ondernemersgala in december dat altijd een mooie afsluiting van het jaar is. En onze accountantsvestigingen in de regio gaan nog steeds crescendo, dus dat voelt goed."
 

Succesvol horeca-echtpaar Marcel en Eline de Jong: “Catering op Concours Hippique is enthousiast ontvangen.”
 
Catering op Concours Hippique
Het actieve horeca-echtpaar Marcel en Eline de Jong van de Rustende Jager en het gelijknamige cateringbedrijf, toonde zich tevreden met het recente paardenspektakel: "Ja hoor, het was een flinke kluif maar we hebben de klus naar tevredenheid van de organisatie geklaard. Of we er nog wat aan verdiend hebben? Ietsje, maar als geen ander zijn wij altijd actief om mee te doen, zo ook in voorgaande jaren maar ook bij MeerJazz en andere evenementen. Uiteraard hopen wij volgend jaar weer als toeleveranciers te mogen meedoen."
 

Coureur/ondernemer/gastspreker Tom Coronel geflankeerd door Rick Claus (horecatycoon) en MeerBusiness-directeur Gerco Tolsma (r).
 
Autocoureur Tom Coronel
Een van de twee VIP-sprekers was de succesvolle zakenman en coureur Tom Coronel.
Maar ook Hoofddorper Patrick van der Pijl, CEO van ontwerpbureau Business Models, wiens nieuwe boek in 30 talen inmiddels een oplage van 1 miljoen dollar scoorde, hield een boeiend betoog.
Een verslag hiervan leest u deze week in de eerstvolgende digitale Nieuwsbrief van MeerBusiness.
 

Gerco Tolsma en Adam Elzakalai krijgen het water al in de mond door de volle schaal met Hollandse Nieuwe.
 
En ja, hap zei'ie
Met plezier keurden Gerco Tolsma en Adam Elzakalai de eerste Hollandse Nieuwe die speciaal voor deze MeerBusiness Haringparty waren ingevlogen. Aansluitend konden de meer dan 400 aanwezigen proeven dat de kwaliteit hoog was. Een mooie bijeenkomst daar in het pand van Claus Park Collection, waar diverse standhouders hun dienstverlening aan de ondernemers presenteerden. Op naar de 14de editie in 2018 want een dynamische gemeente als Haarlemmermeer kan niet zonder deze succesvolle haringparty! En zo is.
 

Algemeen directeur Rabobank Mart Pfeiffer praat met Tom Coronel over snelle auto’s.


Foto's: Advance Photography. 

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief