Ronkend entree van topcoureur Tom Coronel tijdens Haringparty

Datum : 01-07-2017


 

Coureur Tom Coronel komt met ronkende motor flitsend de zaal van Claus Park Collection binnen rijden.
Foto: Advance Photography.

 

Hoofddorp - Met een stoere racewagen kwam autocoureur Tom Coronel afgelopen woensdagmiddag 28 juni ronkend de zaal met zo'n 400 ondernemers inrijden als proloog voor zijn presentatie over 'Ondernemen en Risico's nemen'. Het lawaai van de supersterke motor duurde maar even maar de stank bleef langer hangen maar een kniesoor die daar moeite mee had. De 48-jarige ondernemer/autocoureur werd met luid applaus ontvangen!

"Verwar me niet met mijn tweelingbroer Tim want die heeft op zijn wang een kleine moedervlek, dus dan weten jullie dat meteen als we weer eens samen op televisie komen. Ik race al 20 jaar en haalde vorig weekend nog de wereldpers toen ik met mijn toerwagen in Portugal een ongelukje veroorzaakte. Maar ach, ze zijn hem aan het repareren en volgende week zit ik er weer in als ik in Brazilië ga racen," begon de rappe prater zijn motivatiespeech wiens 6-jarig zoontje Rocco ook al race aspiraties heeft want onlangs scheurde hij dermate heftig met zijn quad in de tuin dat hij omviel en toen tegen zijn vader riep: 'pap, ik ben voor het eerst gecrasht. Gaaf hè?'

 

Lachend komt Coronel onder luid applaus van de 400 ondernemers uit zijn raceauto. Het feest kan beginnen. 
Foto: Advance Photography.

 
'Kan niet' bestaat niet
De energieke spreker die door MeerBusiness-directeur Gerco Tolsma en horecatycoon Rick Claus was gecontracteerd om in 20 minuten een lezing te houden over ondernemerschap en risico's nemen, hield het lokale bedrijfsleven graag een spiegel voor: "Ook in de racewereld moet je innovatief denken maar het team waarmee je samenwerkt is veel belangrijker dan de coureur of bedrijfsdirecteur. Je moet uiterst gedreven zijn om veel te presteren. Ik bouwde al hutten van oude racebanden op het circuit van Zandvoort toen ik nog een jochie was. Was toen al bezeten van de autosport. De woorden 'kan niet' bestaan niet voor mij. Het gaat bij ons om honderdsten van seconden. Daarom doe ik alles op het nippertje. Zelfs als ik op Schiphol ben want ik kom meestal pas de gate in als ze mijn naam hebben opgeroepen. Echt, eerder hoef je gewoon niet te komen want dan sta je twee uur in de rij. Competitie is belangrijk, in de sport maar ook in het zakenleven. Ik zoek graag uitdagingen. Daarom heb ik al tien jaar geleden een ticket gekocht naar Space. Kostte me 100.000 dollar maar dat is eigenlijk slechts 10.000 dollar per jaar nu. Ik wacht gewoon het moment af dat ik word opgeroepen voor de vlucht. Want ik doe graag dingen die kunnen. Soms met moeite en pijn maar als iets technisch moeilijk kan maar het wel mogelijk is, dan ga ik die uitdaging aan."
 

Rick Claus introduceert gastspreker/ondernemer/coureur Tom Coronel: “Je krijgt 20 minuten.”
Foto: Advance Photography.

 
You Tube de grootste
Coronel hield net als bij zijn racegedrag de vaart erin tijdens zijn presentatie: "Weet je, een directeur of ik als coureur moet niet denken dat hij het belangrijkste is. Welnee, het team dat met jou samenwerkt is veel belangrijker. Ik ben weliswaar het gezicht van het team maar ik ben maar voor slechts 5 procent belangrijk. Ook een ondernemer moet zich dat realiseren want zijn medewerkers, mits professioneel, dragen veel bij in het succes."
Dat internet voor Coronel belangrijk is en nog belangrijker wordt, is voor hem een uitgemaakte zaak: "Winkelen wordt over twintig jaar niet meer gedaan. Alles gaat via internet. Kranten hebben het moeilijk. Wie leest er nog elke dag een krant? Steek je hand eens op. Kijk, slechts één procent. En wie kijkt er nog elke avond naar het 8 uur NOS Journaal? Handen omhoog! Zie je: een enkeling want het echte nieuws krijg je elke minuut op je smartphone en I-pad. Mensen, let op: er gaat heel veel veranderen. En You Tube wordt de grootste zoekmachine in de toekomst en dan heeft Google het nakijken. Maar daar zitten ze niet mee want Google heeft You Tube daarom al opgekocht. Maar ook veel bedrijven blijven omvallen. Kijk maar naar V&D. En Blokker en nog vele andere. Online verkoop is de toekomst. Let maar op. Ik heb er als ondernemer al heel veel jaren ervaring mee."

Jan van Grondelle.


0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief