"Je doet jezelf te kort om je als ondernemer niet in te schrijven"

Datum : 10-09-2017

Mieke Millenaar en Ap Reinders over Ondernemersprijs:
"Je doet jezelf te kort om je als
ondernemer niet in te schrijven"

 

Mieke Millenaar en Ap Reinders: “De MeerBusiness Award is de bekroning voor de meest succesvolle ondernemer in Haarlemmermeer.”
Foto: Advance Photography.

 

Hoofddorp - Vanwege haar vakantie was Mieke Millenaar de enige die bij het eerste jurygesprek niet aanwezig was. Reden dus voor een bijpraatmoment afgelopen week met juryvoorzitter en wethouder Ondernemerschap Ap Reinders.
Beiden zijn het er over eens: je doet jezelf als ondernemer echt tekort om je niet te kandideren voor de MeerBusiness Ondernemersprijs 2017.


Millenaar, directeur van Millenaar Adviesgroep, is voor de derde keer op rij jurylid: "Een inspirerende taak tot nu toe. De eerste keer dat ik meedeed was er ook nog de categorie voor ZZP'ers en kleine bedrijven tot drie medewerkers maar die is sinds vorig jaar geschrapt en richten wij ons primair op ondernemers met méér dan drie werknemers. Als jurylid betrap ik me erop dat ik onwillekeurig ook zelf als ondernemer me weer eens de spiegel voorhoud. Met vragen als: Waar sta je? Is jouw organisatie nog op peil? Hoe is het met mijn klanten? Hoe gemotiveerd is het team binnen mijn bedrijf? Inclusief zaken als visie, doorzettingsvermogen en toekomstplannen maken."

Ondernemerschap centraal
Nu in veel branches de crisis inmiddels voorbij is, verwacht Millenaar een interessant aantal ondernemers, dat zich gaat inschrijven op weg naar het podium: "Er is weer een positief sentiment in het bedrijfsleven en er is overal veel vraag naar getalenteerde medewerkers. Wie inschrijft voor deelname komt zondermeer volop in the picture binnen Haarlemmermeer en de regio en de spin off van deze award is enorm als je uiteindelijk de winnaar wordt. Na het moment dat in oktober/november de vier finalisten door de jury op hun werkplek worden bezocht, zullen wij met onze eigen expertise beoordelen wie de winnaar zou kunnen met accent op het ondernemerschap. Of het nu een groot of klein bedrijf is: gedurfd en uniek ondernemerschap zijn de basis voor deze award. Wie vindt dat hij of zij daar goed in is, moet zich gewoon opgeven om kans te maken op deze felbegeerde prijs. Heus, ik benadruk het nog maar eens: vraag dat inschrijfformulier snel aan en ga er eens rustig voor zitten om de vragenlijst zorgvuldig in te vullen want als je niet meedoet, dan weet je sowieso dat je op 15 december niet op het podium in het Novotel staat."

 

In de rij winnaars van de afgelopen jaren scoorde de CTS Group in 2013 door als beste onderneming te eindigen
Foto: Advance Photography.

 
Twee keer inzenden
Juryvoorzitter Ap Reinders is het met de mening van Millenaar volstrekt eens: "Ik hoop eveneens dat vele getalenteerde ondernemers zich gaan inschrijven. Mijn rol is niet sturend in de discussie want in feite ben ik gewoon de eerste onder de gelijken. Maar ik zorg wel voor een goede discussiemogelijkheid waarbij alle juryleden vanuit hun eigen expertise hun mening kunnen geven over de kandidaten en ook in de laatste fase als de vier genomineerden moeten worden vastgesteld. Onze finale bespreking vindt plaats nadat wij de finalisten op de werkvloer hebben bezocht want dan moeten we bepalen wie de uiteindelijke winnaar wordt. Dat wordt zondermeer een spannend moment. Weet je, elke branche heeft natuurlijk haar eigen kenmerken en bijbehorend ondernemerschap. Dat geldt voor de bakker, slager of supermarkt maar ook voor een supertechnisch bedrijf. In die aspecten moeten wij ons als jury verdiepen dus we gaan echt niet onvoorbereid de inschrijvingsformulieren bespreken en zeker ook bij ons werkbezoek naar de vier finalisten bereiden wij ons terdege voor."
Reinders en Millenaar benadrukken nog dat, wie in het verleden ooit heeft ingeschreven maar niet de winnaar werd, elk jaar opnieuw kan meedingen want het zou zondermeer kunnen dat bepaalde situaties in het bedrijf of de branche zijn gewijzigd.

Jan van Grondelle

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief