Kunstproject Stichting De Aanloop i.s.m. Rotaryclub Haarlemmermeer van 1852

Datum : 06-06-2019

Stichting De Aanloop in Hoofddorp organiseert activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking, zoals rolstoeldansen, muziek, dans, paardrijden, sportief bewegen, een eetcafé, een vaksoos, een instuif en zwemmen. Wekelijks maken 250 deelnemers gebruik van de verschillende activiteiten, die mogelijk worden gemaakt door de enthousiaste inzet van 90 vrijwilligers.

Rotaryclub Haarlemmermeer van 1852 zet zich in voor verschillende goede doelen en heeft zich sinds enige jaren verbonden aan Stichting De Aanloop, wat o.a. heeft geleid tot een gezamenlijk bezoek aan de Keukenhof in 2016, aan het honkbalstadion in Hoofddorp in 2017 en in datzelfde jaar tot de opvoering van een heuse Kerstmusical in Schouwburg De Meerse.

Op 11 mei 2019 hebben veertig deelnemers van De Aanloop kunstwerken gemaakt. Onder begeleiding van de leden van Rotaryclub Haarlemmermeer van 1852 werd er geboetseerd, geschilderd en gefotografeerd, met veertig bijzondere kunstwerken tot resultaat.

De workshop fotografie stond onder leiding van Karijn Kakebeeke en Martha van der Meer. Zij hebben eerder het project ‘Point of view’ begeleid, dat door middel van foto’s en verhalen inzicht gaf in de kijk op de wereld van vluchtelingen en niet-vluchtelingen uit Haarlemmermeer.

Op zaterdag 8 juni a.s. zullen in het clubgebouw van De Aanloop aan de Kruisweg 622 in Hoofddorp de kunstwerken feestelijk onthuld worden. De opening zal verricht worden door wethouder Mieke Booij, uiteraard in aanwezigheid van de 40 kunstenaars en de leden van Rotaryclub Haarlemmermeer van 1852. Inloop vanaf 13.00 uur, opening om 13.30 uur.

Van 15 t/m 28 juni 2019 zullen de kunstwerken te zien zijn in de hal van het Gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Hoofddorp. Bezoekers kunnen daar bovendien meer lezen over Stichting De Aanloop en in het gastenboek een reactie voor de bijzondere kunstenaars achterlaten.

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief