Ereprijs voor Tophockeyer Dennis Warmerdam voor Bijzondere Comeback na Zeldzame Vorm van Kanker

Datum : 28-05-2024

Hockeyer Dennis Warmerdam heeft de prestigieuze Pahud de Mortanges Trofee gewonnen, een onderscheiding die sportkoepel NOC*NSF uitreikt aan sporters die zich als inspirerende voorbeelden hebben opgeworpen.
Deze erkenning benadrukt zijn opmerkelijke reis en vastberadenheid om terug te keren naar het hockeyveld na een levensveranderende diagnose.

In 2018 kreeg Warmerdam te maken met een zeldzame vorm van kanker, wat zijn tophockeycarrière abrupt onderbrak. Met een dreigende armamputatie in het vooruitzicht, was de toekomst onzeker. Echter, door ongelooflijke veerkracht en doorzettingsvermogen herstelde hij en keerde terug naar het veld, waar hij het uiteindelijk tot het Nederlands team schopte. Vorig jaar besloot hij zijn interlandcarrière af te sluiten.

De Pahud de Mortanges Trofee, vernoemd naar de legendarische militaryruiter Charles Pahud de Mortanges, die in de jaren twintig en dertig vier gouden medailles op de Olympische Spelen won, wordt sinds 1972 uitgereikt aan bijzondere sporters of sportploegen. Na een periode waarin de prijs alleen in olympische jaren werd toegekend, wordt de trofee sinds 2023 jaarlijks uitgereikt. De prijs werd Warmerdam overhandigd door NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg tijdens de algemene ledenvergadering van de sportkoepel.

De indrukwekkende comeback van Dennis Warmerdam maakt hem een inspirerend voorbeeld voor velen. Zijn verhaal van doorzettingsvermogen en veerkracht zal ongetwijfeld nog lang herinnerd worden binnen de sportwereld. Vorig jaar won judoka Sanne van Dijke deze prestigieuze trofee, en in eerdere olympische jaren werd de prijs toegekend aan atleten zoals Churandy Martina en Epke Zonderland.

Dennis Warmerdam Spreker op de Haringparty
We zijn verheugd om aan te kondigen dat Dennis Warmerdam een van de sprekers zal zijn tijdens het plenaire programma van de Haringparty dit jaar. Met zijn inspirerende verhaal en zijn recente erkenning met de Pahud de Mortanges Trofee, kijken we er enorm naar uit om zijn ervaringen en inzichten te horen.Warmerdam's verhaal is niet alleen een testament van sportieve excellentie, maar ook van menselijk doorzettingsvermogen. Zijn weg naar herstel en terugkeer naar het hoogste niveau van hockey, ondanks de immense uitdagingen, is een bron van inspiratie voor iedereen. Zoals hij zelf zegt: "Je hebt niet altijd invloed op wat er op je pad komt. Maar wel hoe je er mee omgaat."

Inspirerende Spreker
Als spreker zet Dennis zijn persoonlijke verhaal in om anderen te motiveren hun doelen uit te spreken en te bereiken. "Door mijn ervaringen te delen wil ik laten zien dat je tegenslagen kunt overwinnen en je het niet alleen hoeft te doen. Het geeft mij enorm veel energie om te zien dat het delen van mijn lessen impact maakt in de keuzes van anderen," aldus Warmerdam. Tijdens de Haringparty zal hij zijn verhaal delen en de aanwezigen inspireren met zijn boodschap van veerkracht en doorzettingsvermogen.

Persoonlijke boeksignering door Dennis
Daarnaast zal Dennis Warmerdam tijdens de Haringparty ook zijn boek "Zo niet, dan toch" verkopen en persoonlijk signeren. Dit biedt een unieke gelegenheid om een gesigneerd exemplaar te bemachtigen en persoonlijk met Dennis in gesprek te gaan. Mis deze kans niet om een van de meest inspirerende sporters van Nederland te horen spreken op de Haringparty. We kijken ernaar uit om jullie daar te zien en samen een prachtige avond te beleven.

Ereprijs voor Tophockeyer Dennis Warmerdam voor Bijzondere Comeback na Zeldzame Vorm van Kanker
0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief