Tegenstroom breidt activiteiten uit

Datum : 03-10-2024

Tegenstroom, dat al 10 jaar lokale zonnestroom levert, breidt haar taken uit. De organisatie is nu ook de uitvoeringsorganisatie die samen met de gemeente Haarlemmermeer de energietransitie gaat versnellen. Het team is uitgebreid van twee naar vier personen en gaat zich richten op meer groene energie in lokaal eigendom, de warmtetransitie aanduwen door het verbinden, activeren en begeleiden van bewoners én bedrijventerreinen helpen om samen te werken voor slim energiegebruik. 

Andrea van de Graaf, directeur van Tegenstroom: “In 2014 startten we Tegenstroom met de slogan ’We moeten af van het gas van Poetin’. Pijnlijk hoe relevant het nu nog is. Er is veel onrust in de wereld en klimaatverandering dendert voort. Wij willen met Tegenstroom verschil maken in Haarlemmermeer. Wij geloven in lokale energie, in lokaal eigendom. Winst blijft in de polder, dat is de manier om onafhankelijk te worden én energie betaalbaar te houden. Energie als een nutsvoorziening, geen commercieel product!” 

Bewoners en bedrijven kennen Tegenstroom als lokaal energiebedrijf dat gas en stroom levert aan haar klanten, opgewekt door zonnedaken van lokale ondernemers. De ondernemers wekken op hun daken meer op dan ze zelf gebruiken, en de stroom die ze over hebben verkopen ze aan Tegenstroom. Zo blijft de energie en het geld binnen Haarlemmermeer. Het doel is om zoveel mogelijk duurzame, lokale én betaalbare energie op te wekken. Tegenstroom initieert ook projecten die de energietransitie versnellen zoals zonnepanelen op daken van huurders van Ymere en op grote bedrijfsdaken, Mysteryland op groene stroom en Windpark Waterwolf in Haarlemmermeer Zuid, het initiatief voor nieuwe windmolens in lokaal eigendom.

Kijk voor meer informatie op https://tegenstroom.nl

Op de foto: Niels Versluis, Andrea van de Graaf, Andrea Kools (vlnr) en Pia van Hijfte (staand)

Tegenstroom breidt activiteiten uit
0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief