Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2018 
In deze nieuwsbrief:
  • ‘Betrokkenheid van bedrijfsleven is garantie voor bloeiende polder”

Onno Hoes in MeerBusiness nieuwjaarspeech:
‘Betrokkenheid van bedrijfsleven
is garantie voor bloeiende polder”


MB-directeur/gastheer Gerco Tolsma (m) met Sven Koopmans (VVD Tweede Kamerlid) en burgemeester Onno Hoes.

Daags na zijn nieuwjaarspeech van ‘zijn’ gemeente Haarlemmermeer, stond burgemeester Onno Hoes afgelopen maandagavond alweer op het podium tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van MeerBusiness Haarlemmermeer/Schiphol. Even zo bevlogen sprak hij hier het bedrijfsleven toe met specifieke items waarin ondernemers geïnteresseerd zijn, zo bleek uit het gewaardeerd applaus na afloop.

Minder administratieve lastendruk

De wethouders Marja Ruigrok (VVD) en Ap Reinders (HAP): “Veel aandacht voor bedrijfsleven In het Coalitieakkoord.”

Beoogd HAP-wethouder Ap Reinders zei mij dat hij vereerd is met zijn herverkiezing: “Zoals bekend is het nieuwe College van Burgemeesters en Wethouders op een haar na een feit want donderdag 10 januari worden de wethouderskandidaten geïnstalleerd en debatteert de gemeenteraad over het coalitieakkoord. Hierin staat o.a. dat we meer horeca willen, meer kleine en grote evenementen, goede dienstverlening aan ondernemers, aandacht voor BedrijvenInvesteringsZones en een goed vestigingsklimaat. Daarnaast ook minder administratieve lastendruk.”
De uit de Amsterdam Raad afkomstige, beoogd nieuwe wethouder, Marja Ruigrok (VVD) vertelde mij dat zij in haar portefeuilles ook Toerisme & Evenementenbeleid heeft, de zogenaamde Citymarketing, Verkeer & Vervoer, Kennis & Innovatie en Bedrijven- en Kantorenterreinen: “Daarbij richt ik mij ook op de regionale hotelmarkt en de contacten met het bedrijfsleven, samen met collega Reinders. En ik ben inmiddels aan het kijken of ik een geschikt huis in Rijsenhout kan vinden.”

Ondernemers sterk lokaal betrokken

Marcia Perdaan geflankeerd door Ruud van Hecke en echtgenoot Nico (r): “Betrokkenheid bedrijfsleven is groot.”

Waardering ook van ondernemer/fiscaal jurist Nico Perdaan van JAN@ Accountants voor de visie die in het nieuwe Coalitieakkoord is uitgewerkt en waarbij het nieuwe College belangrijke punten aanstipt inzake het lokale en regionale ondernemersbeleid. Onno Hoes: “Wat naast prachtige statistiekjes vooral opvalt, is de grote betrokkenheid die u allen heeft bij de gemeente. Het afgelopen jaar heb ik een aantal evenementen mogen openen, waar velen van u bij waren en die zonder jullie steun niet georganiseerd zouden kunnen worden. Ik vind het echt ongelooflijk hoe u daarmee met z’n allen met name Hoofddorp op de kaart zet en daarmee onze inwoners sport en cultuur biedt!”
De per 1 januari aangetreden nieuwe manager Externe Betrekkingen van de gemeente Haarlemmermeer, Ruud van Hecke, knikte instemmend: “Wij zullen ook met MeerBusiness als zakenpartner weer zeer actief zijn dit jaar gezien de positieve ervaring in de afgelopen jaren.”

Bief & Burgers vielen in de smaak

Het bevlogen Bief & Burgers team met Sander Teeuwen en Yvonne Joosten: Passion for Grilling.

Het zakenduo Sander Teeuwen en Yvonne Joosten had maandag gastvrij de deuren geopend ondanks hun eigen vrije dag: “Wij zijn de rest van de week en het weekend elke dag open sinds wij hier ruim twee jaar geleden zijn gestart, pal tegenover het Pannenkoekenpaviljoen dat door ons tien jaar geleden werd geopend. De restaurantnaam Beef & Burgers bestond al in Amerika dus toen hebben wij het woord Beef maar vervangen in Bief omdat wij ook heerlijke biefstukken serveren. Vanwege het succes met onze pannenkoeken besloten wij nu een restaurant te beginnen voor een niveautje hoger plus omdat er gezinnen zijn die al jarenlang bij ons pannenkoeken eten maar waarvan de kinderen op een leeftijd zijn gekomen dat ze liever burgers eten. En die zijn hier van hoge kwaliteit dankzij onze grilltechniek.” Wat mij als gast deze avond vooral opviel was het enthousiasme en de gastvrije bediening van het jonge personeel. Chapeau!! Dat maak je in veel restaurants niet meer mee. Een aanrader deze plek met 150 zitplaatsen en zomers evenzoveel op een prachtig buitenterras.

Nieuwe gemeenteraad van start

(Zaken)vrouwen onder elkaar met (v.l.n.r.) Linda Bregman, Beryl van Straten en Annelies Osinga.

Diverse leden van de vorige week geïnstalleerde nieuwe gemeenteraad waren op deze zeer druk bezochte MeerBusiness-nieuwjaarsbijeenkomst aanwezig, zoals de charmante Beryl van Straten, die ook nog eens de nieuwe fractievoorzitter van de VVD is: “Uiterst eervol ja. In mijn portefeuille zit o.a. Financiën, Wonen en Cultuur. We hebben een proactieve fractie van zeven enthousiaste personen, een mix van jong en wat ouder die mij nieuwe energie geven. Gewoon een sterke ploeg.”
Namens Adamas Inloophuis was Annelies Osinga aanwezig die mij influisterde dat ze met een team Haarlemmermeerse zakenlieden binnenkort een spetterende fundraisingactie start om financiële middelen te genereren.
Salesmanager HMore Magazine Linda Bregman, die vorig jaar werd aangetrokken, zei mij dat zij zich inmiddels al aardig heeft ingewerkt in het lokale bedrijfsleven: “Ons Business&Lifestyle magazine biedt adverteerders een mooi platform zich te profileren. We komen twee keer per jaar uit en Drukkerij Groen produceert elke keer opnieuw een kleurrijke uitgave.”

Centrum voor Bedrijfsopvolging

Raymond Pellicaan met Inez van Boxtel en Trudie van ‘t Hull (r): “Hier optimaal netwerken.”

Sinds december is Inez van Boxtel in dienst bij het Centrum voor Bedrijfsopvolging voor de regio Haarlemmermeer: “Het is erg leuk dat ik, dankzij een Linked-in contact met Evert van Nass, die al geruime tijd bij deze instantie werkt, nu deze functie heb waarin ik met name familiebedrijven adviseer hoe zij hun onderneming aan betrouwbare zakenpartners kunnen verkopen. Dat traject is vaak vol emotionele en financiële valkuilen en als adviseurs van CvB kunnen wij economisch en juridisch dit soort zaken uitstekend begeleiden.”
Raymond Pellicaan van Net Meer Relatiegeschenken kreeg nog complimenten voor de prachtige award die hij afgelopen december had vervaardigd voor de Ondernemer van het Jaar 2018, Bernd Groen, van de gelijknamige kwaliteitsdrukkerij.
Het nieuwe VVD-raadslid Trudie van ’t Hull zei mij dat zij o.a. Economie en Energietransitie in haar portefeuille heeft: “Uiterst boeiend. Ik sta te popelen om aan de slag te gaan.” Er was sowieso een hoog liberaal gehalte tijdens de receptie maar eerlijk is eerlijk: ook PvdA-prominent Bert den Elzen en GroenLinks fractievoorzitter Maaike Ballieux waren aanwezig om zich met de relaties van MeerBusiness te onderhouden.

Waarnemer Hoes wil hier graag blijven

Onno Hoes tijdens zijn speech: “Vorig jaar waren in deze gemeente 13.000 bedrijven. Een groei van 13,5%.”

Het moet volgens mij wel heel raar gaan wil waarnemend burgemeester Onno Hoes binnen niet al te lange tijd worden geïnstalleerd als de eerste burgervader van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer. Of hij op het nieuwe profiel gaat solliciteren wilde hij tot nu toe niet aan mij bevestigen want ik heb het hem al diverse keren gevraagd waarop altijd een gulle lach volgde. Maar het is bekend dat de energieke bestuurder het hier prettig werken en wonen vindt.
Hoes: “Laat je verrassen, zou ik zeggen. Ik geef nog een paar highlights uit 2018: “ Wij hadden hier toen 13.000 bedrijven, een groei van 1.500 en dat is 13,5% ten opzichte van 2017. Natuurlijk waren met name de ZZP’ers verantwoordelijk voor die groei. Logisch want wij werken in onze netwerkeconomie steeds meer met allerlei specialisten. Met name de ICT-sector, groothandel en zakelijke dienstverlening scoren hoog. Het zal je niet verbazen dat ook de logistieke sector blijft groeien, vooral ook omdat met de recente benoeming van onze eigen logistieke Badhoevedorper Arthur van Dijk als nieuwe Commissaris van de Koning, er zeker vanuit de provincie een krachtige ondersteuning aan die sector gegeven wordt.”


Foto’s: Advance Photography

 
Agenda
18-01-2019 18 januari Week van de Circulaire Economie, C-Bèta
29-01-2019 Ranking the Website
31-01-2019 5 jaar Hyatt
 
Volledige agenda

Founding partners

Partners

Sponsors
Contact
MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol
Planetenweg 5
2132 HN Hoofddorp
+31 6 11 77 86 40
info@meerbusiness.nl
haarlemmermeer.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen